Et rigtig godt tilbud på Oscar-vinen Hécula Monastrell

Uddeles der nu også Oscars til vine? Nej, det er vist endnu ikke tilfældet. Men ikke helt sjældent optræder vine jo naturligvis i film - og nogle få gange får en film med en af disse vine en Oscar. Kan det ikke være lige meget, spørger du måske. Tjo, men når du serverer en god vin, så bliver den nok altid lige lidt bedre, hvis du også kan en lille god historie om vinen.

Ikke nok med, at denne vin, Hécula Monastrell, har været med i en Oscar-film. Den kan faktisk også fås til en rigtig god pris - i denne uge i Netto til 1/3 del af den vejledende pris. Faktisk koster vinen bare 30 kr. i Netto frem til og med den 4. juni. Normalt kan man se den i Føtex til 89,50, så tilbudsprisen er lidt af et scoop - naturligvis kun hvis du kan li' vinen. Men her på siden vil jeg kalde det for Ugens Tilbud!

Smagen og vinen kommer vi tilbage til på denne fadlagrede rødvin Hécula Monastrell fra Yecla regionen i Spanien. Lad os - for sjov skyld - først lige runde, at Hécula Monastrell fra Bodegas Castaño faktisk optræder i den Oscar-vindende film "Parasite". Det gør med andre ord Hécula Monastrell til en OSCAR's vin! Se vinen på dette screenshot fra filmen:

Hécula Monastrell er en Oscar-vin

Jeg blev selv lidt overrasket, da jeg bemærkede den karakteristiske vinetiket fra Hécula i en scene i den sydkoreanske film Parasite. Filmen har, som du måske ved, vundet en Oscar for bedste udenlandske film i 2020, men også Golden Globe, Den Gyldne Palme og Cesar Award blandt andre velkendte film i samme kategori. Mon det er helt tilfældigt, at der er denne krydsning mellem den prisbelønnede film Parasite og den unikke rødvin Hecula? Det er selvfølgelig noget interessant, når man kan få en sådan vin til under 100 kr... og endda til 30 kr. som ugens tilbud i Netto.

Vinen er lavet af Bodegas Castaño, der har dyrket og eksporteret DO Yecla-vin i mange år nu. Monastrell-drueen er deres flagskib, og det er Familia Castaño, der står bag. Faktisk er deres vine meget værdsatte på de asiatiske markeder på grund af deres kvalitet, personlighed og deres middelhavspræg. Sydkorea er en af ​​de store aftagere af Hécula, som er blevet et MUST-HAVE i de bedste vinbutikker og restauranter med mange tilhængere i landet. Så derfor er det måske ikke så overraskende, at denne dejlige vin dukkede op i den Sydkoreanske film.

Anmeldelse af Castaños Hécula Monastrell

Det er altid vigtigt at afstemme forventingerne, og derfor er det også vigtigt at understrege, at dette er en vin, der koster under 100 kr. - og som du ofte vil kunne få på tilbud til tæt på det halve... Og så i denne uge til bare 30 kr. Men til prisen skal der ikke være tvivl om, at Castaños Hécula Monastrell, der fortjener 5 stjerner. Den har en kraftig duft med intense aromaer af moden rød frugt som bromær og søde krydderier på balsamisk baggrund. Det er vigtig, at den ikke serveres for varm, så giv den en tur i køleskabet - så rammer den hurtigt de anbefalede ca. 16 grader, når du har gang i grillen. 

I munden er den ganske delikat, nærmest lidt silkeagtig, rig og velstruktureret. Den er en anelse alkoholisk og meget syrerig og ikke den længste finish. Det er klart en vin, man kan tage frem, når der skal grilles, og den vil være god til lam, kraftige gryderette eller krydret (mexicansk) mad. Den kan også gå med kureret ost og dine middelhavstapas.

Drue: Monastrell

Vintype: Fadlagret rødvin. Vinen lagrer i små franske egefade i seks måneder

Område: D.O. Yecla. Druerne til denne frugtrige vin kommer fra to marker i det centrale Yecla, vinstokkene er ca. 35 år gamle.

Vinhus: Bodegas Castaño. Se mere her.

Se filmen Parasite med et glas Castaño Hécula Monastrell

Jeg vil anbefale alle at se filmen, hvis I endnu ikke har gjort det, med et stort glas Hécula og nyd denne bemærkelsesværdige oplevelse. Vinen er den perfekte ledsager til den overvældende, grusomme historie om spændingerne mellem Kim, en fattig familie i kælderen i Seoul og Parks, en familie i den modsatte ende af det sociale spektrum. Det skal siges, at vinen er klart mindre kompleks end filmen, men matchet er fint - og til prisen må selvfølgelig også gerne tage et glas eller to mere.

Kommentarer