Jeg er bestemt ikke den store roséfan... Jeg er blandt de største roséfans

Gassier en Provence "Les Malautiers" Bandol
"Jeg er bestemt ikke den store roséfan..." er bestemt ikke et citat af mig. Faktisk er det den anerkendte anmelder Søren Frank, der skrev sådan i Berlingske for nyligt. Det skal dog lige siges, at citatet med et ord mere lyder således:
"Jeg er bestemt ikke den store roséfan, men..."
Så der er et "men". Citatet stammer fra en anmeldelse af Føtex' (og Bilkas) rosé fra Les Malautiers i Bandol. Det, Søren Frank siger, er, at han nok ikke er decideret roséfan, men at han nok kan presses til at drikke en Bandol fra Provence. Vinen her er anmeldt til 69 kr., hvilket er en meget skarp pris. Normalprisen er omkring 119 kr., men hold øje med, hvornår vinen kommer tilbud. Det er selvfølgelig ikke, fordi Søren Frank er helt oppe og ringe. Men den får da 3 stjerner ud af 6 stjerne. 
"Jeg er bestemt blandt de største roséfans..."
Citatet lige ovenfor er til gengæld fra min mund, og jeg har købt stort ind i ovennævnte rosévin til tilbudsprisen. Det er klassisk rosé fra Provence, når det er bedst. Svalt ferskenfarvet og den klart underspillede provencalske stil. Det er ikke så langt fra hvidvin med honning, kalk og en smule udvikling. Den er mild og afrundet, men også med forfriskende syre. 

Føtex angiver selv: "... Næsten i vandkanten ved fiskerbyen Bandol ligger markerne, som leverer druer til denne typiske Provencerosé. Meget lys laksefarve. Aroma af hvide sommerblomster og herlig frisk smag af både citrus og jordbær. God syrebalance og en mineralsk, rund eftersmag. Nyd den ved 10-12°C. ..."

Mere om Bandol Les Malautiers

Vinproducent er her Gassier, og vinen er lagret 3 uger i rustfri ståltanke. Alkoholprocenten er på 13 %, og den er drikkemoden. Vinen er oplagt til aperitif, frokost, tapas og alle hyggestunder. Der er anvendt druesorterne Mourvèdre, Cinsault og Grenache. Restsukker er 10 g/l.

Kommentarer